"In saracia sentimentelor si gandurilor mele, cuvintele tineau loc de orice, erau forma lasitatii mele in fata realitatii celei adevarate, forma labartata de a fi a cuiva care nu e, care se face ca e, care-si cauta un inlocuitor, imaginea isterica a deficitului meu de viata."

sâmbătă, 3 martie 2012

Jar si fum ...

Near to you! 

Ma simt ciudat. Ma simt confuza, de parca nu sunt unde ar trebui sa fiu. Dar unde e locul meu? Am crezut ca ar putea fi in bratele tale linistitoare, ascultand rasul tau sincer si candid. Am crezut ca ar putea fi in fata ta, pentru a-ti vedea permanent privirea ocrotitoare si chipul tau, al unui Fat-Frumos, lipsit de cal si de armura. Am crezut ca ar putea fi deasupra ta, pentru a-ti putea veghea siguranta asemenea unui inger, asemenea ingerului tau. Am crezut… Gandul s-a scurs prin aripa neiertatoare a timpului. Nu mi-a iertat greselile. Nu mi-a iertat zambetele neindemanatice, interzise, plansul mut, dar asurzitor, visul crud, dar imbietor. Nu mi-a iertat mangaierile primite fara ingaduire, soaptele suave, gratioase, a caror vanitate ingamfata punea stapanire asupra mea.
                Eu nu consider tot ce-a fost o greseala repetata, o consider realitatea cruda, dar macar o realitate. Nu poate fi doar inchipuirea firii mele. Nu poate fi ceva intamplator. Daca s-a intamplat ceva, a fost pentru ca trebuia sa se intample. Daca acum nu mai e nimic, este pentru a invata sa lupt, sa ma zbat pentru ceea ce cred, pentru a infrunta insasi viata mea, insasi fiinta existenta. Daca nimic nu se va mai intampla, este pentru ca nu a fost sa fie...
                Confuzia imi trece prin piele, prin pori, se omogienizeaza cu atmosfera, cu boarea neinteleasa inconjuratoare. Simbioza, osmoza blanda dintre ele imi arata realitatea, visul meu nestingherit... locul meu profan si pueril, a devenit unul sacru. Boarea aceea il face sfant, il face locul meu. Daca ai veni aici, acum, acest loc ar fierbe in laturile lui angelice, in farama lui de viata. Totul ar fi scrum, impreuna cu jarul sperantelor mele senine, solidare.

4 comentarii:

  1. "Gesturi si vise...atingeri interzize....NU pot renunta la tine!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu. E mai greu de renuntat decat sa spui pur si simplu ca renunti. Nu, Andreea? [Steamy care nu mai e Steamy dar nu recunosti ca ai gasit un alt Steamy mic si rau?]

      Ștergere
    2. =))El nu e Steamy, dar nici Dreamy..nu are caracteristicile nici unuia dintre ei..el e el:X..si il iubesc [ca prieten!] asa cum e. [Ca daca nu fac unele precizari tu interpretezi altfel:))].

      Ștergere
    3. Ce bine e cand nu citesti ce scrie in paranteza =))

      Ștergere

Spune-mi ce crezi :o3 :