"In saracia sentimentelor si gandurilor mele, cuvintele tineau loc de orice, erau forma lasitatii mele in fata realitatii celei adevarate, forma labartata de a fi a cuiva care nu e, care se face ca e, care-si cauta un inlocuitor, imaginea isterica a deficitului meu de viata."

luni, 7 ianuarie 2013

S-a terminat cu lacrimi si tristete. K.

Deși pare un titlu foarte dramatic, în postarea aceasta nu voi face decât sa îmi spun părerea despre un anime ce m-a impresionat la maxim. Surpriza sezonului, nu este vorba decât despre anime-ul K sau K Project sau Project K. Nu aveam mari așteptari de la el pentru că nu avea niciun rezumat, niciun detaliu, nimic decât o poză cu niște personaje desenate frumos. Arta lui a fost principalul motiv care m-a făcut să îl încep. 


Deși l-am început cu un motiv total absurd, din primul episod m-a făcut să vreau să mă uit în continuare, mi-a oferit acea poftă de a-l viziona. Nu voi încerca să îi fac rezumatul, nu vreau să dau indicii nimănui. Trebuie ca toți să treceți prin același suspans, căci altfel unde mai e farmecul? (I am sadist, I know.)
Revenind, acțiunea e plasata într-un viitor diferit, pentru că un anume cercetător a descoperit o sursă de putere. De atunci, nu guvernul sau președintele conduce țara, ci cei 7 regi ce au nume diferite culori.
Isana Yashiro, un elev normal aparent, este prins în mijlocul conflictului dintre regi, deoarece arată exact ca și criminalul unui subaltern al Regelui Roșu. Chiar dacă la început el era sigur că nu a comis crima, mai multe evenimente îl fac să nu mai fie atât de convins de acest fapt. 
Mi-a plăcut totul la acest anime. Deși sunt mai mult o fană a genului romance, acest anime chiar nu avea nevoie. Este atât de... nu știu... trebuie să nu mai fii atent la nimic altceva ca să poți pricepe cursul acțiunii și ca să poți ințelege cât de cât mintea personajelor și faptele lor. Spun că doar „cât de cât” deoarece mereu totul este imprevizibil și nu poți ști ceva sigur. Chiar și finalul, deși s-a lăsat cu lacrimi la mine, este suficient de abstract. Nici dacă aș vedea anime-ul de mai multe ori probabil nu aș ințelege tot, dar acesta este propriul său farmec. Mă refer la faptul că la un moment dat de plictisești când știi ca finalul va fi unul fericit și aștepți ceva care să îți pună mintea un picuț la încercare.
Mi-aș fi dorit, vorbind din punctul de vedere a unei fan-girl, poate alt final, mai fericit. Dar, vorbind realist și cu capul pe umeri, un altul nu ar fi fost mai potrivit. De ce vorbesc atât de mult despre finalul ăsta? Pentru că el m-a marcat cel mai mult. Arată ce înseamnă sacrificiul, prietenia și chiar și iubirea. 
Ca să închei, pentru că deja mă lungesc cu post-ul ăsta și încă mai am muuuulte laude de adresat, voi pune niște poze cu personajele absolut geniale din acest anime și vă sfătuiesc să vă uitați la el:
 

8 comentarii:

  1. Ce drăguţ!Nu am auzit de el până acum,sincer dar pare foarte fain.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am uitat azi la primele câteva secunde din el şi mi-a căzut netul fix atunci :)) Oricum, nu scapă el.
    Ai văzut primul episod din OreShura? Pare drăguţ, abia a apărut :3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu l-am vazut, dar acum ca il lauzi tu, ma gandesc sa ma uit :)) :x >:d<

      Ștergere
  3. Nu prea le am au cu animeurile dar daca l-ai laudat atata cred ca o sa ma uit, chiar m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aw, ma simt bine ca am convins pe cineva. :) :* Pupic, mersi ca ai trecut pe la mine pe blog. Te mai astept!

      Ștergere
  4. sunt fan hardcore anime , mi-a placut acest anime la prima vedere si am continuat sa ma uit dar usor a devenit un pic neinteresant... sunt multe animeuri foarte interesante pe diferite teme,sa incerci sa te uiti si la unele mai vechi gen anii 90' / 80' ..banuiesc ca iti place genul -high school,romance , iti recomand- Kimi ga Nozomu Eien - si - Marmelade Boy - ) enjoy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi pentru recomandari. Kimi ga Nozomu Eien l-am vazut si cred ca am sa ma uit la Marmelade Boy. Si, da, m-ai ghicit, chiar sunt fan high school, romance :) >:D<

      Ștergere

Spune-mi ce crezi :o3 :